Skoči na glavno vsebino
Sedež: (05) 335 81 00, POŠ Ledine: (05) 333 29 83 o-ms.ng@guest.arnes.si

V četrtek, 4. aprila, so se učenke, članice interesne dejavnosti Turistične delavnice in izbirnega predmeta Turistična vzgoja, udeležile 38. festivala »Turizmu pomaga lastna glava«, ki ga vsako leto organizira Turistična zveza Slovenije. Letošnja tema je bila OKUSNI ZAKLADI.

Pri urah so raziskovale kulinarične dobrote povezane z vrtnicami in na koncu pripravile turistični produkt »Čokoburbon«, čokolatin z vrtničnim sirupom in posušenimi vrtničnimi listki. Namen je bil, da bi širši javnosti približali Novo Gorico kot mesto vrtnic in pomen vrtnic v zdravilstvu in kulinariki. S predstavitvijo vrta burbonk pri frančiškanskem samostanu na Kostanjevici in Festivala vrtnic, ki ga organizira Društvo ljubiteljev vrtnic iz Nove Gorice, pa so želele vse radovedneže povabiti na dišečo izkušnjo med pisanimi vrtnicami, ki bo konec meseca aprila in v maju na vrtu frančiškanov na Kostanjevici. V ta namen so posneli tudi promocijski video in izdelali letake z recepti povezanimi z vrtnicami.

Obiskovalci nakupovalnega centra v Postojni so bili navdušeni nad dišečo stojnico, predvsem pa nad čokolatini in magnetki z vrtnicami, ki so jih pripravile. Prepričale so tudi komisijo, ki jim je za nalogo in predstavitev na turistični tržnici podelila srebrno priznanje.

Čestitke učenkam in učencem 9. b in 9. d razreda!

Mentorice: Petra Brankovič, Tanja Čutura in Špela Sušanj

Dostopnost