Skoči na glavno vsebino
Sedež: (05) 335 81 00, POŠ Ledine: (05) 333 29 83 o-ms.ng@guest.arnes.si

Modelarsko društvo Nova Gorica je v sodelovanju z Osnovno Šolo Milojke Štrukelj Nova Gorica izvajalo modelarski krožek z namenom širjenja tehnične kulture. Skozi konstruiranje modelov letal in ladij so učenci razvijali ročne spretnosti in abstraktno mišljenje.

Načrti za naprej

Krožek je v smislu zbranosti zahteven, a hkrati spodbujamo skupinsko sodelovanje in pomoč med učenci. Krožek se odvija enkrat tedensko v trajanju  dveh šolskih ur in je primeren za učence od 4 do 9 razreda. Število mest je omejeno. Zaradi zahtevnosti, je krožek potrebno obiskovati čez vse leto, da se program v celoti izvede, vendar smo vedno omogočili, da se kdo priključi in poskusi narediti preprost model.

Vsi učenci, ki krožka še niso obiskovali pričnejo z izgradnjo preprostih prostoletečih modelov, s katerimi kasneje tudi tekmujejo v času trajanja leta. Določene aktivnosti se tako odvijajo tudi v telovadnici, kjer modele nastavimo in osvojimo osnove zakonitosti letenja. V drugem polletju se smiselno z možnostmi in znanjem  spoprimejo z  večjimi  prostoletečimi letali,  ki zahtevajo več zbranosti in volje. 

Prav tako se lahko učenci odločijo za izgradnjo ladijskega modela.

Učenci, ki so krožek že obiskovalci pomagajo pri pouku in tako spodbujamo medgeneracijsko druženje in odgovornost.  Ker so večino osnov že osvojili,  se lahko odločijo za izgradnjo radijsko vodenega modela. Slednje lahko spuščajo na društvenem poligonu pod okriljem  mentorja. 

Načrt dela je tudi skladen z državnimi in regijskimi tekmovanji.

Dostopnost