Skoči na glavno vsebino
Sedež: (05) 335 81 00, POŠ Ledine: (05) 333 29 83 o-ms.ng@guest.arnes.si

Na pobudo članov šolskega sklada smo tudi letos učitelji in učenci OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica in POŠ Ledine združili moči za dober namen. Skupaj smo pripravili dobrodelno prireditev  KLJUČ ZA UPANJE, na kateri smo zbirali prostovoljne prispevke za obogatitev našega šolskega sklada.

V sredo, 27. 3. 2024, sta večer otvorila otroški pevski zbor POŠ Ledine in otroški in mladinski pevski zbor OŠ Milojke Štrukelj, ki sta skupaj zapela šolsko himno z naslovom Naša šola. Z zborovodkinjo Eleonoro Ipavec Šaver sta zbora pred polno športno dvorano požela bučen aplavz. Voditeljica Martina Arčon  je po uvodnem pozdravu in zahvali vsem, ki so svoj prispevek zamenjali za simbolični ključek, predala besedo ravnatelju Janezu Kobetu.

Gost večera je bil Jože Potrebuješ, pevec skupine Čuki, ki ima za seboj že ogromno podobnih koncertov, s katerimi razveseljuje in osrečuje tako mlade, kot mlade po srcu. S svojo kitaro in z znanimi pesmimi je k sodelovanju povabil oba šolska pevska zbora. Učenci otroškega pevskega zbora POŠ Ledine so pod vodstvom zborovodkinje Keli Pintar z gostom čudovito odpeli venček znanih pesmi Kam se želvica je skirla, Mi gremo pa na morje, Mravljice, Avtobus in Ko ko ko. Drugošolci so se odlično izkazali s plesno točko Gremo okrog sveta, ki sta jo z njimi pripravili mentorici Anja Prinčič in Neva Polanc. Sledila je solo točka sedmošolke Melinde Živec, ki jo je na klavirju spremljal učenec Leo Ačko in pevski zbor. Zgodba o prijateljstvu je tako zazvenela v povsem novi preobleki, za katero je poskrbel učitelj Andraž Lasič, pohvalil pa celo sam avtor – Jože Potrebuješ. Nadaljevali so pevci zbora matične šole in zapeli še Cel svet imaš na dlani in znane Krokodilčke. Glasbeno-pevski del prireditve je sklenilo več kot 100 učencev 4. in 5. razredov, ki so si pod mentorstvom učiteljice Kaje Batistič oprtali ruzak in zaplesali življenju naproti.

Ob zaključku večera sta ravnatelj in predstavnica šolskega sklada Barbara Markič Gerbec izžrebala štiri glavne nagrade. Glavne nagrade so bile vse podeljene, ostalo je le še nekaj praktičnih nagrad.

Vabimo vse, ki še niste prevzeli nagrad, da to storite do četrtka, 4. 4. 2024, na matični šoli.

Večer se je zaključil ob prijetnem druženju v dvorani.

Vsa zbrana sredstva na prireditvi bodo namenjena šolskemu skladu, ki financira nadstandardno opremo in dejavnosti, ki niso financirane iz programa šole.

Iskreno se zahvaljujemo medijskemu pokrovitelju Radiu Robin, Copigrafu za tiskanje plakatov in napisa za sceno, Mestnim storitvam za plakatiranje, vsem podjetjem in fizičnim osebam, ki so nas finančno ali materialno podprli, gostu Jožetu Potrebuješu, Martini Arčon za vodenje prireditve, Sandiju Kokošarju za ozvočenje, učiteljici Jasni Besednjak in Komunali Nova Gorica za aranžiranje dvorane, vsem učencem prostovoljcem, učiteljem in tehničnemu osebju, ki so pomagali pri organizaciji in pripravi, mentorjem skupin, nastopajočim, staršem in obiskovalcem.

Ponovno smo dokazali, da lahko skupaj naredimo nekaj lepega, saj:

Pomagam jaz, pomagaš ti – Ključ za upanje smo mi.

Napisala: Jasna Černic

Fotografije: Nina Rogelja

Dostopnost