Skoči na glavno vsebino
Sedež: (05) 335 81 00, POŠ Ledine: (05) 333 29 83 o-ms.ng@guest.arnes.si

V ponedeljek, 12. 6. 2023, so učenci 9. c razreda izkusili poučevanje mlajših učencev. Učencem 4. b so predstavili merjenje in pretvarjanje merskih enot za maso.

Razdelili so se v manjše skupine in izpeljali različne aktivnosti. Tako devetošolci kot četrtošolci so bili z izkušnjo zelo zadovoljni. Nekaj vtisov si lahko preberete v nadaljevanju:

“Bilo mi je všeč, da so bili poslušni. Nekaj so že znali od prej. Pretvarjanje sta takoj razumela in če sta imela kakšno vprašanje, sta vprašala. Vedela sta tudi približno oceniti maso premetov.” (devetošolec)

Všeč mi je bilo, da smo sami sestavili program in da jih je bilo malo v skupini, da je lahko vsak nekaj rekel. Eden je že veliko znal – skoraj vse in je zelo hitro reševal naloge, enemu je sicer šlo malo počasneje, vendar mislim, da je vseeno razumel snov. Kar bi spremenil, je da bi v vsaki skupini bili učenci s podobnimi zmožnostmi/znanjem, ker bi tako lažje delali.” (devetošolec)

“Osebno mi je bilo super. Skupina, ki smo jo dobile je sodelovala, znali os že nekaj osnovnih enot. Super mi je bilo, da smo imeli to priložnost, da mlajše kaj naučimo, smejali smo se …” (devetošolka)

“Učenca, ki sva ju učila, sta na začetku bila malce nemirna, a sta se kmalu pomirila. Poskušala sta razumeti snov, kar mi je bilo všeč. Eden žal ni razumel moje razlage, zato mu je moj partner razložil na svoj način. Zadovoljen sem, saj sem videl, kako je učiteljicam pri poučevanju.” (devetošolec)

“Zelo sem se imela lepo. Naučila sem se veliko stvari. Lahko bi se še naučila, koliko približno tehtajo predmeti in kaj je težje, kaj lažje.” (četrtošolka)

“Všeč mi je bilo, pretvarjali smo merske enote. Predvidevali smo, koliko je težak sladkor in avto. Upam, da devetošolci pridejo še kdaj.” (četrtošolec)

“Bila je zabavna ura, bilo mi je všeč, ko smo s tehtnico tehtali moko in čokolado. Spoznal sem mg.” (četrtošolec)

“Meni je bilo všeč, ko smo na tabli pretvarjali grame, miligrame, kilograme, tone.” (četrtošolka)

“To je bila najboljša ura mojega življenja, zanimiva, tudi smešna. Imeli smo se lepo, naučili smo se nove reči. Hotel sem, da bi bili cel dan z nami.” (četrtošolec)

učiteljici Suzana Harej in Jana Filej Bremec

Dostopnost