Skoči na glavno vsebino
Sedež: (05) 335 81 00, POŠ Ledine: (05) 333 29 83 o-ms.ng@guest.arnes.si

V torek, 30. maja 2023, se je 40 zlatih bralcev naše šole, ki so vseh devet let šolanja brali za slovensko bralno značko, udeležilo nagradnega izleta v Ljubljano v soorganizaciji MDPM za Goriško.

Po ogledu razstave fotografij na prostem v parku Tivoli smo se udeležili zaključne slavnostne prireditve v Cankarjevem domu, kjer se je zbralo več kot 1300 zlatih bralcev iz različnih koncev Slovenije. Pozdravili in čestitali so jim predsednik Bralne značke Slovenije pisatelj Marko Kravos, predsednica ZPMS Darja Groznik in Primož Kučič, predstavnik Telekoma Slovenije, ki že dvajset let omogoča knjižne nagrade za zlate bralce.

Prireditev je vodil Boštjan Gorenc Pižama,  ki je s svojimi domislicami nasmejal občinstvo.   Pogovarjal se je tudi s slavnostnima gostoma dr. Tino Bilban in ilustratorjem Ivanom Mitrevskim, avtorjema letošnje darilne knjige Kako razumeti svet – 50 abstraktnih izumov založbe Miš, ki jo bodo prejeli vsi slovenski zlati bralci. V zadnjem desetletju osvaja ta naziv kar 30 – 40 % slovenske generacije devetošolcev.

Prireditev je s svojim glasbenim nastopom popestril Boštjan Nipič – Nipke.

Več na :   https://www.bralnaznacka.si/sl/aktualno/prireditev-zlata-bralka-zlati-bralec

Lep dan smo zaključili s sprehodom po ulicah naše prestolnice.

           Ponosno čestitamo vsem našim  zlatim bralcem! 

                                                                                                    Mentorice in koordinatorica bralne značke

Dostopnost