Skoči na glavno vsebino
Sedež: (05) 335 81 00, POŠ Ledine: (05) 333 29 83 o-ms.ng@guest.arnes.si

Smo sredi februarja, meseca varne rabe interneta, 8. februarja 2022 pa smo praznovali, poleg kulturnega praznika, tudi dan varne rabe interneta. Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si je ob tem pripravila in predstavila številna nova gradiva.

Pripravili so kar nekaj novih gradiv, ki so lahko v pomoč pri obravnavanju tem o varni rabi interneta v razredu ali pa so v pomoč učencem in dijakom, ko se znajdejo pred novo dilemo, povezano z uporabo spleta.

Osveščanje in izobraževanje staršev o varni rabi interneta je ključnega pomena, saj ste vi običajno tisti, ki prvi otroka seznanite z internetom, ga usmerjate pri njegovi uporabi in ga tudi opozarjate na tveganja, ki jih internet prinaša. Sedaj vam je v pomoč nov priročnik, ki so ga pripravili na Safe.si in ga naslovili Vzgoja za internet.

Priročnik je osnovni vodnik po sodobnih tehnologijah in tveganjih, ki jih prinašajo in se otroci z njimi najpogosteje srečujejo. Prinaša ključne informacije, ki pa jih je vedno mogoče nadgraditi z obiskom spletnega mesta Safe.si, kjer so teme iz priročnika obdelane podrobneje.

Priročnik je trenutno dostopen v elektronski obliki. Še v tem mesecu pa bo izšel tudi v tiskani obliki. Brezplačno ga bodo prejeli vsi starši, ki se bodo udeležili Safe.si predavanj za starše v živo.
Vzgoja za internet – priročnik za starše
Dostopnost