Skoči na glavno vsebino
Sedež: (05) 335 81 00, POŠ Ledine: (05) 333 29 83 o-ms.ng@guest.arnes.si

Spoštovani.

S šolskim koledarjem predvideni informativni dnevi (petek, 11. 2. 2022 in sobota, 12. 2. 2022) se bodo ponovno izvedli v virtualni obliki ( https://informativni-dnevi.si/ ), v treh časovnih terminih. V petek se bodo prve spletne predstavitve na srednjih šolah začele ob 9. uri, druge pa ob 15. uri. V soboto pa se predstavitve začnejo ob 9. uri.

Vse srednje šole in vsi dijaški domovi bodo zato tudi letos svoje predstavitve šole oziroma izobraževalnih programov, ki jih izvajajo, in dijaškega doma izvedli na virtualni način oziroma s spletno predstavitvijo.
Z namenom, da bi bile informacije v zvezi z izvedbo informativnih dni tudi za letošnje devetošolce oziroma učence, ki se prihodnje šolsko leto vpisujejo v srednješolske izobraževalne programe in dijaške domove, zbrane na enem mestu in čim bolj pregledne, so objavili seznam vseh srednjih šol in dijaških domov s povezavami do njihovih spletnih strani.

Seznam vseh srednjih šol in dijaških domov s povezavami do njihovih spletnih strani je objavljen na spletni strani OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica.

Seznam je dostopen tudi na spletni strani MIZŠ pod Obvestilom o informativnih dnevih ( https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/ ).

Na seznamu poiščete regijo izbrane srednje šole (npr. Goriška), nato poiščete izbrano srednjo šolo in si preberete, na kakšen način boste dostopali do povezave za spletno predstavitev. Nekatere srednje šole imajo že navedene povezave, preko katerih boste neposredno dostopali do spletnih predstavitev, druge imajo navedene le povezave do spletne strani šole, na kateri bodo objavili nadaljnje informacije in povezave do virtualne izvedbe informativnih dni. Predlagamo torej spremljanje spletni strani izbranih srednjih šol.

Tudi informativni dnevi v dijaških domovih bodo potekali na enak način. Zato si tudi v tem primeru preberite podrobnejše informacije o sami izvedbi spletne predstavitve v objavljenem seznamu in spremljajte njihove spletne strani.

petek, 11. februarja 2022, je za devetošolce pouka prost dan in ta dan bosta zanje tudi odjavljena šolska malica in kosilo. Namesto pouka se tako udeležijo virtualnih informativnih dni.

Želim vam, da bi si pridobili čim več uporabnih informacij, ki vam bodo v pomoč pri izbiri šole oziroma izobraževalnega programa, v katerem bi želeli nadaljevati svoje izobraževanje.

V primeru morebitnih vprašanj se lahko obrnete na šolsko psihologinjo Doris Lozej na tel. 053358104

S prijaznimi pozdravi.

Dostopnost