Skoči na glavno vsebino
Sedež: (05) 335 81 00, POŠ Ledine: (05) 333 29 83 o-ms.ng@guest.arnes.si

Vabimo vas k branju in reševanju 15. slovenskega knjižnično-muzejskega mega kviza na spletu, ki je letos posvečen 60. obletnici Bralne značke

 Edinstveno gibanje si prizadeva za dvig bralne pismenosti in bralne kulture slovenskih učencev    doma in po svetu. Bralna značka je nosilka številnih priznanj, med drugim tudi Zlatega reda za zasluge (2011) za dragocen prispevek h kulturi slovenskega duha. Od leta 2019 je vpisana v nacionalni register slovenske nesnovne kulturne dediščine.

Ne glede na to, kako je projekt poimenovan  (»…bralna priponka, bralni klub, literarni pokal, književno priznanje, čitalna medalja, beletristični grand prix, Liga bralcev, Tour de bukla…«  /I. Mitrevski/),  nas vedno znova vabi  in vsako leto prepriča več kot 70% osnovnošolcev, da se pridružijo bralnim podvigom, ki jih na slovenskih šolah doma  in po svetu vodi  več kot 7000 mentorjev branja.

STRIP (https://www.megakviz.si/assets/Sknjigovsvet/STRIPI.pdf)

Če želiš reševati kviz, se moraš registrirati. Vpišeš svoje ime in priimek. V spustnem seznamu izbereš svojo šolo. Sam si določiš uporabniško ime in geslo. Kviz lahko rešuješ do 15. maja 2021.

PRIJAVA (https://www.megakviz.si/kviz/login?BackURL=%2Fkviz%2Fsezona-202021)                 

Zanimivo in uspešno reševanje MEGA kviza!

Šolska knjižnica

Dostopnost