Skoči na glavno vsebino
Sedež: (05) 335 81 00, POŠ Ledine: (05) 333 29 83 o-ms.ng@guest.arnes.si

Jubilejni 10. Tradicionalni slovenski zajtrk

 z letošnjim sloganom

»Zajtrk z medom – super dan!« 

Tudi letos bomo na tretji petek v novembru, 20. 11., obeležili dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ki bo letos že deseti po vrsti, vendar bo  zaradi epidemije covid-19 tokrat izveden v nekoliko drugačni obliki. Pozornost bo namenjena ozaveščanju in spodbujanju širše javnosti k obeležitvi dneva slovenske hrane z zajtrkovanjem doma z izbranimi živili.

Učitelji bomo učence preko razrednih ur in v okviru tehniškega dne, ki se bo odvijal prav na dan petka, seznanili s pomembnostjo opraševanja čebel za našo prehransko varnost, pomenom rednega zajtrkovanja ter prednostmi poseganja po lokalnih živilih, kjer je pot z njive do krožnika čim krajša. Spoznali bodo, da z odločitvijo za hrano, ki so jo pridelali in predelali slovenski kmetje ter naša domača kmetijska in živilska podjetja, spodbujamo in povečujemo tudi samooskrbo s hrano in prispevamo k ohranjanju poseljenosti podeželja ter kulturne krajine.

Učenci naj bi med ostalimi predvidenimi dejavnostmi sami ali ob pomoči staršev v petek pripravili zajtrk,  ki naj bi vključeval živila, značilna za »klasičen« Tradicionalni slovenski zajtrk, in sicer kruh, maslo, med, mleko in jabolko.

Dostopnost