Skoči na glavno vsebino
Sedež: (05) 335 81 00, POŠ Ledine: (05) 333 29 83 o-ms.ng@guest.arnes.si

Šestošolce, ki se niso udeležili zimske šole v naravi, v tem tednu čaka veliko prijetnih in koristnih dejavnosti.

Teden smo začeli z obiskom zakulisja in delov gledališča, ki so gledalcem večinoma nedostopni. Ga. Martina Mrhar, dramaturginja Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica, nam je zelo podrobno in skrbno predstavila vse poklice, ki soustvarjajo dobro gledališko predstavo, ter vse prostore in skrite kotičke, v katerih delajo. Ogledali smo si gledališče po dolgem in počez, od spodaj in tudi od zgoraj. Učencem je bil ogled zelo všeč, zato smo ga zaključili z bučnim aplavzom in veliko zahvalo ge. Mrhar.

Nadaljevanje dneva so nam še polepšali novogoriški poklicni gasilci iz Gasilske enote Nova Gorica. Ko smo vstopili, nas je g. Andraž Pavlin razdelil v 4 izmene, ki so morale pokazati, kako znajo skupinsko sodelovati v različnih spretnostnih in miselnih igrah. Vsaka izmena je imela svojo vodjo, ki je delo koordiniral, ostali pa smo mu morali zaupati in upoštevati njegova navodila, hkrati pa delovati za dobro skupine. Na začetku nam je šlo teže, a smo se s pomočjo g. Boruta Mihelja in g. Tadeja Širce kmalu ujeli in si zaupali.

Dan smo zaključili s plezanjem po lestvi gasilskega kamiona in z veliko hvaležnostjo v srcih za nova znanja in doživetja.

Nina Rogelja in Špela Sušanj

Dostopnost