Skoči na glavno vsebino
Sedež: (05) 335 81 00, POŠ Ledine: (05) 333 29 83 o-ms.ng@guest.arnes.si

Učenci obeh oddelkov zdaj že dobro poznajo tukajšnji red, zato so se po zajtrku hitro razdelili v dve skupini in pričeli z dejavnostmi. Učenci 4. b so se najprej razveselili dopoldneva na snegu, ko so se lahko dričali in delali snežake. Kasneje so v učilnici izdelali svoje mlinčke, jih preizkušali in ugotovitve zapisovali v zvezek. Učenci 4. c so se najprej v teoriji, nato pa še v praksi učili prvih korakov teka na smučeh. Smeha in dobre volje ni zmanjkalo.

Popoldan so učenci prve skupine nadaljevali z učenjem o elektriki – tokrat o prevodnikih. V elektronsko vezje so dodajali posamezne koščke iz različnih materialov in ugotavljali, kdaj žarnica sveti in kdaj ne. Druga skupina učencev je osnove elektrike šele spoznavala, jih bo pa jutri tudi preizkusila.

V vsaki šoli v naravi smo še posebej veseli, če kdo od učencev praznuje rojstni dan. Tokrat sta 10 let praznovala Diesa in Erhan iz 4. c.

Zadnji dan smo skupaj izkoristili za ekskurzijo v Metliko, si ogledali tamkajšnji muzej, izvir reke Krupe in po odličnem kosilu vadili orientacijo na bližnjem hribu.

Zvečer so učenci dobili priznanja za najbolj urejene sobe, nadaljevali smo s točko »Soba se predstavi« in zaključili s plesom.

Jutri se bodo učenci preizkusili še v žebljanju, po kosilu pa se bomo že odpravili z avtobusom proti domu.

Ne glede na začetek, se je na koncu vse odlično izšlo. Imeli smo se lepo.

Učenci 4. b in 4. c z učiteljicami

Dostopnost