Skoči na glavno vsebino
Sedež: (05) 335 81 00, POŠ Ledine: (05) 333 29 83 o-ms.ng@guest.arnes.si

V torek, 17. maja 2022, smo se učenci 9. razredov skupaj z razredničarkami odpravili na zaključno ekskurzijo na avstrijsko Koroško.

Najprej smo se ustavili v Vrbi (Velden) ob Vrbskem jezeru, najbolj znanem turističnem kraju na Koroškem. Da gre za monden kraj, so nas prepričali dragi avtomobili, ki se jih nismo mogli nagledati. Kraj smo si dodobra tudi ogledali in rešili učni list, ki sta ga za nas pripravila vodiča.

Pot smo nadaljevali ob jezeru do razglednega stolpa Pyramidenkogel, ki je najvišji razgledni stolp iz lesa na svetu. Razgled s stolpa nas je prevzel, saj se z njega vidi celotno Vrbsko jezero. Iz stolpa smo se spustili po 120 m dolgem toboganu s hitrostjo kar 30 kilometrov na uro, kar je bil tudi poseben adrenalinski užitek.

Naslednja postaja je bilo glavno mesto dežele Koroške, Celovec. V deželni hiši smo si pogledali dvorano grbov in knežji kamen. Sprehodili smo se s Starega na Novi trg, videli kužno znamenje, kip možička iz legende o nastanku Vrbskega jezera, kip Marije Terezije, zmajev vodnjak in doživeli utrip mesta.

Naš zadnji postanek je bil v Minimundusu, svetu v malem. Sprehajali smo se po parku in si ogledovali najznamenitejše stavbe s celega sveta.

Domov smo se vrnili utrujeni vendar polni novih doživetij, vtisov in spoznanj.

Naša zaključna ekskurzija nam bo ostala v lepem spominu.

Učenci 9. razredov

Dostopnost