Skoči na glavno vsebino
Sedež: (05) 335 81 00, POŠ Ledine: (05) 333 29 83 o-ms.ng@guest.arnes.si

Tudi v letošnjem šolskem letu so učenci naše šole bogatili svet pisane besede in s svojimi literarnimi prispevki sodelovali na literarnem natečaju Bodi pisatelj/pisateljica 2022, ki ga je organiziral Pionirski dom – Center za kulturo mladih.

Tinkara Kozjan in Evlalija Valič iz 7. a sta se pod mentorstvom učiteljice Alenke Čelik udeležili natečaja s haikuji – japonsko pesniško obliko – na temo Ptice ob 70. obletnici knjižne zbirke Sinji galeb založbe Mladinske knjige.

V četrtek, 21. aprila 2022, so v Festivalni dvorani v Ljubljani podelili nagrade mladim literatom. Med 435 prispevki, napisanimi pod budnim očesom 123 mentorjev iz 110 osnovnih in srednjih šol, je bil nagrajen tudi Evlalijin haiku. Žirija v sestavi
◆ Marjetka Krapež, slovenistka na Gimnaziji Vič,
◆ Andrej Ilc, vodja uredništva leposlovja na Založbi Mladinska knjiga in
◆ Tatjana Cestnik, prevajalka in vodja uredništev na Založbi Mladinska knjiga

je Evlalijin haiku nagradila za izvirnost, doživetost haiku trenutka, poetičnost, univerzalnost, življenjsko resnico in zgradbeno obliko.

Novi svetovi

na obzorju so ptice

s knjižne police.

Obe dekleti sta se poleg slavnostne prireditve s podelitvijo nagrad udeležili tudi delavnice improvizacijskega gledališča in si nabrali nove zanimive izkušnje.

Čestitke ustvarjalkama pisane besede in mentorici!

Dostopnost