Skoči na glavno vsebino
Sedež: (05) 335 81 00, POŠ Ledine: (05) 333 29 83 o-ms.ng@guest.arnes.si

Kar 350 učencev in učenk od 5. do 9. razreda se je skupaj s 14 mentoricami pridružilo pobudi Društva za trajnostni razvoj SOBIVANJE in v obdubju od januarja do marca intenzivneje izvajalo delavnice in različne dejavnosti na temo spodbujanja prijateljstva.

Teme za pogovore so bile različne, a vse izredno pomembne za odraščajoče nastnike, npr. pogovori o prijateljih v otroštvu in v najstniški dobi, kakšne lastnosti ima dober prijatelj, sta lahko dekle in fant dobra prijatelja, kaj lahko otrok naredi, če ga nekdo noče za prijatelja, ali lahko prijateljstvo izsilimo, ali so že spoznali kakšnega prijatelja preko socialnih omrežij, video igric in se z njim srečali tudi v živo … Iskali so pregovore in citate, medpredmetno povezovali slovenščino, angleščino in italijanščino z iskanjem in prevajanjem besed na temo prijateljstva. Na razredni stopnji in v OPB je bila izvedena tudi dejavnost skriti prijatelj.

Nastali so sledeči čudoviti izdelki.

https://video.arnes.si/watch/18chszhfzkjp

https://video.arnes.si/watch/tzxrdk73dms8

https://video.arnes.si/watch/bl494y8vy5tt

Mentorice: Mirjam Vuga, Katjuša Batič, Mojca Kuhar, Marina Rabzelj, Tanja Čutura, Anja Peric, Nina Rogelja, Petra Brankovič, Onorina Milost, Tarin Turk Cink, Kaja Gomišček, Valentina  Volk, Teja Žerjal in Aneja Przybylski Ličen

Dostopnost