Skoči na glavno vsebino
Sedež: (05) 335 81 00, POŠ Ledine: (05) 333 29 83 o-ms.ng@guest.arnes.si

Spoštovani,

leta tečejo in se obračajo, čas beži, polzi nam med prsti kot pesek, kot bi se izrazil Niko Grafenauer. Spremljajo nas lepi in manj lepi dogodki, taki, ki se jih bomo spominjali večno in taki, ki bi jih najraje čim prej pozabili.

Ko v nekem trenutku pridemo do okroglega jubileja, je prav, da se malo zaustavimo, upočasnimo ritem in se temu posvetimo.

V letošnjem šolskem letu naša šola praznuje velik jubilej, 60-letnico odkar so prvi vedoželjni učenci prestopili njen prag v centru Nove Gorice. Od takrat, seveda, se je mnogo stvari spremenilo. Svet se vrti hitreje in mi z njim. Da bi se v vrtincu sprememb vseeno spomnili na čase, ki so minili, smo ob obletnici na naši šoli pripravili cikel dogodkov, ki se odvijajo skozi celotno šolsko leto, s katerimi bi radi razširili veselo vest, opomnili lokalno skupnost in naše učence, da je njihova šola že gospa v zrelih letih in spodbudili njihovo kreativnost v povezavi med preteklostjo in sedanjostjo.

Vabimo vas, da se z likovnimi in literarnimi deli vaših učencev udeležite našega nagradnega natečaja ob 60-letnici Osnovne šole Milojke Štrukelj Nova Gorica. V priponki vam posredujemo navodila in informacije o rokih.

Veseli bomo, če se boste odločili za sodelovanje ob našem praznovanju.

Želimo vam veliko ustvarjalnih trenutkov in vse najboljše želje za prihodnost.

Lep pozdrav,

Špela Sušanj, vodja sklopa prireditev ob 60-letnici OŠ M. Štrukelj N. Gorica


Nekoč je bila šola. Šola, ki je v rastočem mestu kmalu postala premajhna za vse radovedne vedoželjne glavice, ki so jo obiskovale. Mesto je rastlo in otrok je bilo vse več.

Zato se je zgradilo novo šolo.

OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica letos praznuje svoj 60. jubilej.

Ob tej priložnosti vas vabimo k ustvarjanju na temo

»Šola nekoč in danes«.

Vsaka šola in tudi šolstvo so bili verjetno čisto drugačni pred šestdesetimi leti. Kakšni so bili učenci in učitelji tedaj in kakšni so danes? Katere učne pripomočke so uporabljali in kakšne uporabljamo danes? Ali je tedaj že obstajal internet? Vemo, da so uporabljali tudi tablice, a malo drugačne, take s kredo in gobo. Kako so bili oblečeni tedaj in kako danes? S kakšnimi peresi so pisali in kakšna peresa imamo danes? Kako je potekal pouk nekoč in kako poteka danes?

Ob tem ne pozabimo, da vrednote in cilji ostajajo enaki. Šola je prostor srečevanj, prijateljstev in prvih simpatij, prostor smeha in solz, uspehov in porazov. V šoli se razvijamo in krepimo, gradimo svoje osebnosti in prihodnost.

Kakšna je bila šola nekoč? Kako se je spominjajo naši starši in stari starši? Kako lahko povežemo preteklost in sedanjost za lepšo prihodnost?

Natečaj je namenjen učencem od 1. do 9. razreda. Nagrade prejmejo najboljši izdelki po mnenju komisije po triadah. Rok za oddajo vaših izdelkov je 20. januar 2022.

Likovne in literarne izdelke pošljite po pošti na naslov: Osnovna šola Milojke Štrukelj Nova Gorica, Delpinova 7, 5000 Nova Gorica, s pripisom »za likovni/literarni natečaj«. Literarne izdelke lahko pošljete tudi v elektronski obliki na e-naslov spelas@osms.si.

Vsaka šola lahko odda največ 9 likovnih ali literarnih del. Izdelek je lahko risba ali slika v poljubni likovni tehniki, literarni izdelek je lahko spis ali pesem. Izdelek na hrbtni strani opremite z imenom in priimkom učenca, mentorja, nazivom in naslovom šole, pripišite razred. Po želji lahko izdelke po zaključenem natečaju vrnemo; to, prosimo, pripišite.

Nagrajeni izdelki bodo objavljeni na šolski spletni strani 1. februarja 2022. Med prispelimi izdelki bomo najboljše razstavili ob slavnostni predstavitvi Zbornika OŠ Milojke Štrukelj, ki bo potekala v sklopu osrednje prireditve ob 60-letnici OŠ Milojke Štrukelj v mesecu maju 2022.

Dostopnost