Skoči na glavno vsebino
Sedež: (05) 335 81 00, POŠ Ledine: (05) 333 29 83 o-ms.ng@guest.arnes.si

Unesco je leta 1996 23. april razglasil za svetovni dan knjige.

Dan knjige je posvečen promociji branja, založništva in zaščiti avtorskih pravic ter intelektualne lastnine. Praznovanje svetovnega dneva knjige se povezuje z datumi rojstva in smrti velikih piscev kot sta Miguel de Cervantes in William Shakespeare, v Kataloniji pa si ta dan ob prazniku sv. Jurija podarjajo cvet in knjigo.

Kaj je Noč knjige?

Noč knjige je mednarodni dogodek, s katerim obeležujemo 23. april, Svetovni dan knjige. Njegov namen je preko najrazličnejših kulturnih dogodkov promovirati branje in knjigo v vseh plasteh družbe. Več si lahko preberete na spletni strani https://2021.nocknjige.si/.

Tudi vi se lahko pridružite Noči knjige. Večer preživite ob branju knjig, pripovedovanju ali poslušanju pesmic, pravljic in pripovedk. Knjige lahko prebirate pod toplo odejo ali v bralnem šotoru. Na tla razgrnite blazine, spalno vrečo ali odejo. Dodajte še več blazin, odeje, plišaste živali in igrače. Ugasnite luči in za branje uporabite naglavne ali bralne lučke oziroma majhne svetilke. Branje ob svetlobi majhnih lučk bo brez dvoma zelo zanimivo.

Dostopnost