Skoči na glavno vsebino
Sedež: (05) 335 81 00, POŠ Ledine: (05) 333 29 83 o-ms.ng@guest.arnes.si

15. september, ko v Sloveniji praznujemo dan vrnitve Primorske k matični domovini, je predsednik državnega zbora Igor Zorčič  izkoristil za obisk goriške občine.

Med obiskom se je ustavil tudi na naši šoli, kjer ga je najprej sprejel ravnatelj Janez Kobe. Dobrodošlico s petjem šolske himne so celotni delegaciji izrekli učenci 5. a razreda z razredničarko Mirjam Vuga.

Igor Zorčič se je petošolcem na kratko predstavil, povedal nekaj zanimivosti o svojem poklicu in z zanimanjem prisluhnil vprašanjem, ki so mu jih zastavili učenci.

Brežičan Igor Zorčič, po poklicu pravnik, je že šesto leto predsednik državnega zbora RS Slovenije. Pristojen je za sklicevanje in vodenje sej, predpisuje zakone in druge akte, ki jih sprejme Državni zbor ter skrbi za sodelovanje med predsednikom republike, vlado in drugimi državnimi organi.

Med razredno uro se je z učenci pogovoril o pomenu parlamentarne demokracije in  jih spodbudil k preudarni izbiri predstavnikov razreda v šolski parlament. Vodja šolskega parlamenta, učiteljica Mirjam Florjančič je dodala, da so kandidati vsako leto bolje pripravljeni in zavzeti za opravljanje svoje dolžnosti.

Igor Zorčič se je učencem s simboličnim darilom zahvalil za sprejem in vsem zaželel uspešno šolsko leto.

Napisala: Jasna Černic

Dostopnost