Skoči na glavno vsebino
Sedež: (05) 335 81 00, POŠ Ledine: (05) 333 29 83 o-ms.ng@guest.arnes.si

V ponedeljek, 20. maja 2024, je v prostorih Gimnazije Murska Sobota in Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota potekalo že 58. Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije, ki ga organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS). Zveza si prizadeva predvsem za dvig priljubljenosti znanosti in tehnike med otroki in mladimi ter za spodbujanje in razvijanje njihove ustvarjalnosti, inovativnosti in raziskovalnega duha.

Na območju celotne Slovenije vsako leto poteka 16 mestnih in regijskih srečanj, na katerih se zbere več kot 2.000 mladih raziskovalcev iz osnovnih in srednjih šol. Ti predstavijo približno 1.000 nalog, nad katerimi bdi več kot 900 mentorjev.

V 1. krog državnega tekmovanja se je letos uvrstilo 910 osnovno- in srednješolcev s 514 nalogami. Tinkara Kozjan iz 9.a je, pod mentorstvom učiteljice Ane Kašček Bučinel prejela bronasto priznanje za raziskovalno nalogo “Smo ob podpori vrstnikov še boljši pri doseganju rezultatov?”

V 2. krog državnega tekmovanja je bilo povabljenih 390 učencev. Predstavili so 231 raziskovalnih nalog iz kar 21 različnih področij. Svojo inovativno idejo sta predstavila tudi Alen Cuzziol in Rok Radojevič iz 7. b, pod mentorstvom učiteljice Petre Brankovič. Pripomoček KUŠIN, za lažjo in hitrejšo menjavo prevlek vzglavnikov, je navdušil komisijo in tudi ostale tekmovalce. Dobra naloga in suverena predstavitev jima je prinesla srebrno priznanje.

Čestitke mladim raziskovalcem in veliko uspehov tudi v prihodnje!!

mentorici Ana Kašček Bučinel in Petra Brankovič

Dostopnost