Skoči na glavno vsebino
Sedež: (05) 335 81 00, POŠ Ledine: (05) 333 29 83 o-ms.ng@guest.arnes.si

Besede so izrečena misel in imajo veliko moč. Z njimi ustvarjamo odnose, ki so temelj človeške družbe in tista svetloba, ki naredi sobivanje vsaj znosno, če že ne prijetno.

Z dobrodelno prireditvijo S pravo besedo v dobre odnose, našim uvodom v praznični december, smo izrazili klic k pristnim človeškim odnosom, ki naj bi napolnjevali praznično srce, in potrebo po harmoničnem sobivanju s človekom, z naravo, z zaznavanjem in priznavanjem vseh bitij. Le tako soustvarjamo pristno okolje človeštva in se zavedamo, da smo zanj odgovorni  z vsako mislijo, besedo, z vsako gesto in odnosom. Zakaj? Ker bi se vsi radi počutili v njem kot v toplem varnem gnezdu.

Človekovo hrepenenje po varnem naročju smo 7. decembra 2023 učenke in učenci ter učitelji OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica prebudili z dobrodelno prireditvijo in praznično tržnico, kjer smo razstavili izdelke učencev in njihovih mentorjev, z dobrodelnimi prispevki pa smo tako obogatili šolski sklad za dobrih 2100 €.

Ob tem velja zahvala vsem sodelujočim in vsem, ki ste začutili hrepenenje po toplini in solidarnosti ter po svojih močeh pomagali, da bo šolski sklad lahko še naprej deloval v dobrobit vseh.

pripravili: Alenka Čelik in Barbara Markič Gerbec

fotografije: Nina Rogelja in Alenka Čelik

Dostopnost