Dan slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk
Dan slovenske hrane (uradno razglašen s strani Vlade Republike Slovenije) in projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, se vsako leto izvaja tretji petek v mesecu novembru. Letos bo obeleževanje potekalo v petek, 17. novembra.
Tudi letos bomo na ta dan na naši šoli pripravili Tradicionalni slovenski zajtrk in obeležili dan slovenske hrane.
Letos bomo več pozornosti namenili kruhu saj je tudi slogan »Kruh za zajtrk – super dan!«.
Šola bo z raznimi dogodki samo doživetje zajtrka nadgradila z izobraževanji o pomenu lokalne hrane in zdravega načina prehranjevanja. Na ta dan postrežemo tradicionalna živila zajtrka, kot so med, maslo, mleko, kruh, jabolka ali drugo sveže sadje lokalnega oziroma slovenskega porekla, večina živil bo tudi iz ekološke pridelave. Tudi drugi obroki, postreženi na šoli ta dan, bodo iz lokalnih in ekoloških živil. Pripravili bomo tudi tradicionalno slovensko kosilo.
Sam projekt pa nas spodbuja k zajtrkovanju vsak dan in da po lokalnih živilih posežemo tekom celega leta in da jih kupujemo na najbližji kmetiji ali zadrugi.