Skoči na glavno vsebino
Sedež: (05) 335 81 00, POŠ Ledine: (05) 333 29 83 o-ms.ng@guest.arnes.si

21. junija 2023 smo nestrpno zakorakali v poletje in s slovesno otvoritvijo tudi v nove prostore OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica.

V zadnjem letu se je z dokončanjem del naredil pomemben korak v smeri realizacije dolgo pričakovane investicije v dotrajano šolsko stavbo.

Projekt prenove šolske stavbe ima že res dolgo brado, saj je bila nujnost investicije prepoznana že približno desetletje nazaj.

Nenazadnje pa je investicija v energetsko sanacijo pomenila tudi napredek na področjih, vezanih na cilje, povezane z okoljem in obnovljivimi viri energije, saj bo prispevala k zmanjševanju emisij toplogrednih plinov in povečanju energetske učinkovitosti.

Prireditev, ki je potekala v športni dvorani OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica, je povezoval nekdanji učenec OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica, g. Ervin Čurlič, ki med novinarskimi kolegi velja za pravo športno enciklopedijo.

Prisotne so nagovorili novogoriški župan g. Samo Turel, g. Matej Arčon, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, ter ravnatelj g. Janez Kobe. Nagovor je iz svojega kabineta poslal tudi predsednik vlade, dr. Robert Golob, ki je bil tudi sam učenec OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica. Videoposnetek nagovora si lahko ogledate v povezavi.

Program so oblikovali sedanji in nekdanji učenci OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica: plesalka Sara Mlakar, pesnica Vida Mokrin Pauer in alpska smučarka Ana Bucik. Ob spremljavi otroškega pevskega zbora je šolsko himno zapela avtorica himne Nika Kodrič, šolski band pa je zaigral pesem skupine Šank Rock, katere član je tudi nekdanji učenec naše šole, Bor Zuljan.

S skupnim sodelovanjem OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica in MONG se je izpeljala lepa otvoritvena slovesnost. Po simbolnem rezanju traku ob oboku iz rdečih vrtnic pa je sledil voden ogled prenovljenega atrija in šolskih prostorov, ki se je z zakusko zaključil na šolskem dvorišču.

Barbara Markič Gerbec

Foto: Ana Rojc

Dostopnost