Skoči na glavno vsebino
Sedež: (05) 335 81 00, POŠ Ledine: (05) 333 29 83 o-ms.ng@guest.arnes.si

Tudi letos je potekalo tekmovanje iz znanja fizike, tekmovanje za Stefanovo priznanje. Tekmovanje poteka na treh ravneh.

Na osnovnošolski ravni je tekmovalo 8 učencev iz 8. razreda in 9 učencev iz 9. razreda. Potekalo je na šoli 15. februarja 2023. Od sodelujočih učencev so se na regijsko tekmovanje udeležili Tian Kobal in Tinkara Kozjan iz 8.a razreda ter Maja Humar iz 9.a in Lovro Ličen iz 9.d razreda.

Regijsko tekmovanje je potekalo na OŠ Frana Erjavca 13. aprila. 2023. Vsi štirje učenci so na regijskem tekmovanju dosegli bronasto priznanje. Tian Kobal je imel vse možne točke in bil najboljši v regiji.

Tian se je tako udeležil državnega tekmovanja, ki je potekalo na Pedagoški fakulteti v Ljubljani 20. maja 2023. Državno tekmovanje je zelo zahtevno, ker je sestavljeno iz teoretičnega dela in eksperimentalnega dela in traja kar 3 ure.

Tian se je uvrstil kot 6. najboljši v državi in prejel tudi nagrado, ki mu jo bodo podelili v soboto, 11. 6. 2023 na posebni prireditvi za nagrajence.

Prav zaradi visokega dosežka točk in visoke uvrstitve je prejel tudi posebno vabilo za sodelovanje na Mednarodni mladinski naravoslovni olimpijadi IJSO 2023 na katero se je tudi prijavil in bo obiskoval priprave nanjo konec junij, konec avgusta in v jesenskih počitnicah.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke, posebno pa Tianu za velik uspeh in mu želimo, da bi take uspehe žel tudi na olimpijadi.

Hermina Ličen

Dostopnost