Skoči na glavno vsebino
Sedež: (05) 335 81 00, POŠ Ledine: (05) 333 29 83 o-ms.ng@guest.arnes.si

Osnovna šola Milojke Štrukelj je z učenci 7. razreda, ki hodijo k izbirnemu predmetu italijanščina, vključena v čezmejni projekt Kontakti – Contatti in tesno sodeluje s šolo Ascoli iz italijanske Gorice. Cilj projekta je učenje in utrjevanje italijanskega in slovenskega jezika ter ustvarjanje novih prijateljstev ter čezmejnih vezi.

Prejšnji teden smo z učenci obiskali italijanske kolege v njihovi šoli v Gorici. Njihovi učenci so nam razkazali šolske prostore, pri čemer smo ugotovili kar precej razlik med našo in njihovo šolo ter potekom pouka. V drugem delu srečanja smo se v mešanih skupinah pripravljali na udeležbo pohoda za mir (Marcia per la pace), ki bo konec maja potekal med Assisi in Perugio. Pohoda se bomo udeležili tudi mi, s seboj bomo nesli transparente z napisi in logotipi, ki spodbujajo prijateljstvo in strpnost.

Danes smo italijanskim kolegom vrnili gostoljubnost. Učenci šole Ascoli so bili navdušeni nad urejenostjo naše šole, veliko knjižnico in sodobno opremljenimi učilnicami. Za konec smo se v telovadnici pomerili v raznih športnih igrah.

Veselimo se naslednjega srečanja z njimi! Učenci izbirnega predmeta italijanščina in mentorica Katjuša Batič s sodelavkami projekta Kontakti – Contatti

Dostopnost