Skoči na glavno vsebino
Sedež: (05) 335 81 00, POŠ Ledine: (05) 333 29 83 o-ms.ng@guest.arnes.si

Tinkara Kozjan, Tian Kobal (8. a) in Nika Mamič (9. d) so prepričljivo pometli s konkurenco in zmagali! V Paličnjaka so trdno verjeli že od septembra. Idejo so pilili in nadgrajevali ter jo na koncu suvereno predstavili pred komisijo štirih uspešnih podjetnikov. Navdušili so prav vse, tudi tiste, ki so dvomili v podaljšljivo bambusovo palico. Prejeli so veliko pohval s strani komisije, podjetnikov, organizatorjev, uglednih gostov in ostalih tekmovalcev.

Finalno nacionalno tekmovanje v podjetniških idejah mladih Popri je potekalo v torek, 4. aprila 2023, v Novi Gorici. Primorski tehnološki park, ki je organizator tekmovanja že 20 let, je za letošnji jubilej pripravili veliko dogodkov: okroglo mizo, na kateri so mladi podjetniki lahko spoznali, kako zaščititi svoje ideje, mreženje s podjetniki ob kvizu in torti, razstavo o 20 letih tekmovanja (ta je na ogled pod arkadami novogoriške občinske stavbe) ter na koncu še zabaven program ob razglasitvi zmagovalcev v SNG Nova Gorica.

Ekipe so se potegovale za zmago v kategorijah osnovnošolci, dijaki in mladi do 29. leta. V vsaki kategoriji je bilo 12 ekip iz vse Slovenije. Nagrajenci so prejeli denarne nagrade in možnost udeležbe na mednarodnih tekmovanjih ter strokovnih ekskurzijah v tujini.

Podjetniška komisija je imela težko nalogo, saj se je na tekmovanje prijavilo rekordnih 474 tekmovalcev s 113 podjetniškimi idejami. Pisne poslovne modele tekmovalcev je ocenjevalo 87 podjetnikov. Sklepno dejanje pa je bilo »pitch« pred nacionalno komisijo, ki je v vsaki kategoriji izbrala po tri najboljše ekipe. Komisija se je morala odločiti, kdo je imel najbolj inovativno idejo, jo najbolje razvil v poslovni model in ga tudi najbolje predstavil.

Vse to je v kategoriji osnovnošolcev najbolje uspelo našim učencem, na kar smo zelo ponosni!

O njih se je bralo in gledalo na televiziji in še se bo.

Na spodnji povezavi si lahko pogledate prispevek, ki je bil na RTV SLO1 v sredo, 5. 4. 2023, ob 17h, na katerem Tian odlično predstavi delovanje Paličnjaka: https://fb.watch/jJwnja-Odm/

O finalu POPRI 2023 si preberite še na: https://popri.si/popri-2023-ze-dvajset-let-razvijajo-nove-generacije-podjetnikov/

https://www.dnevnik.si/1043020615/gazela/novice/tekmovanje-popri-ze-jubilejnih-dvajset-let-razvija-nove-generacije-podjetnikov

In kaj bi nam o zmagi in prvi podjetniški izkušnji povedali oni sami?

To je bila ena zelo posebnih izkušenj našega življenja. Še vedno kdaj ne verjamemo, da je zmaga resnična. Veseli smo, da je komisija prepoznala našo podjetniško idejo kot najboljšo. Ves trud, ki smo ga v Paličnjaka vlagali od septembra, je bil nagrajen. Ni bilo zaman biti v šoli vsak torek do 16h. A seveda tako dober izdelek ne bi nastal brez sodelovanja vseh v ekipi. Veliko pa nam je pomagala tudi mentorica Petra Brankovič in zunanji mentor Matjaž Kljajić. Veselimo se novih izkušenj s Paličnjakom.

Sledite nam lahko na: Instagramu in   Facebooku

Nika, Tinkara in Tian

NIKA, TINKARA IN TIAN, ISKRENE ČESTITKE ZA ZMAGO!

Vsi na šoli so veseli vaše zmage, najbolj ponosna na vas pa sem jaz, saj najbolje vem, kako ste iz preproste zamisli razvili super produkt. Kljub vsem obveznostim in tekmovanjem ste bili vedno polni novih zamisli, da se je na naših srečanjih včasih prav iskrilo. 😊 Vesela sem, da sem bila del vaše uspešne zgodbe in da nam je skupaj uspelo praktično vse, kar smo si zadali. Take učence, kot ste vi trije, bi si želeli vsi mentorji!

Želim vam še veliko takih in podobnih uspehov!

mentorica Petra Brankovič

Dostopnost