Skoči na glavno vsebino
Sedež: (05) 335 81 00, POŠ Ledine: (05) 333 29 83 o-ms.ng@guest.arnes.si

Na matični šoli smo v petek, 23. 12. 2022, obeležili dan samostojnosti in enotnosti ter zaključek koledarskega leta s prav posebno prireditvijo.

Po ravnateljevem nagovoru in lepih željah so nas učenci 8. d razreda popeljali v leto 1991 ter nas opomnili o pomembnosti odločitve na plebiscitu, ko so naši predniki odločili, da bo Slovenija samostojna in neodvisna država.

Ela Bratkovič nas je s svojim plesnim nastopom pospremila v igro Kolo sreče OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica, v kateri so se preizkusili predstavniki oddelkov. Njihova naloga je bila, da so s pritiskom na rdeči gumb ustavili kolo sreče in si tako priigrali nagrado, ki se je skrivala pod določeno številko. Vsak razred je tako dobil nagrado v obliki nastopa svojih sošolcev.

In nagrade? 4. razredi so prejeli plesni nastop petošolcev, 5. razredi so si priigrali plesni nastop četrtošolcev, nagrada 6. razredov je bil pevski nastop Jasne Rupnik, za 7. razred so zaplesale učenke izbirnega predmeta ples, osmošolce pa je navdušila plesna točka učenk 8. razreda. Nagrado za devetošolce in s tem zaključek igre je odlično zaokrožila Zarja Zoroja Gabriel z avtorsko pesmijo You are.

Prireditev ter kolo sreče so pripravili in odlično odvodili učenci dramskega kluba naše šole, ki so za konec še vse zbrane povabili na skupno rajanje ob plesnih zvokih pod mentorstvom učiteljice Kaje Gomišček.

Poslovili smo se z velikim nasmeškom na obrazu in lepimi željami v srcu.

Nina Rogelja

Dostopnost