Skoči na glavno vsebino
Sedež: (05) 335 81 00, POŠ Ledine: (05) 333 29 83 o-ms.ng@guest.arnes.si

Iz Zavoda za gozdove Slovenije OE Sežana, smo prejeli povabilo k nabiranju semen za obnovo Krasa

Spoštovani!

Nabiranje in zagotavljanje semena je trenutno ozko grlo obnove gozdov, poškodovanih v letošnjem požaru na Krasu, saj nabranega semena ni dovolj, zato je vsaka pomoč dobrodošla. Glede na to, da seme trenutno pospešeno odpada, bo nabiranje možno le še kak teden. V  letošnjem semenskem letu je potrebno izkoristiti vse možnosti, vprašanje je kakšna bo ponudba semena naslednje leto.

Z namenom pomagati, se bo v četrtek, 03.11.2022, organiziralo akcijo nabiranja semena na Krasu za potrebe jesenske obnove pogorelih gozdov.

Nekaj informacij:

1.      Kdaj? V četrtek, 03.11.2022, prihod na zborno mesto – vhod v kompleks kobilarne Lipica s strani Lokev, Škibini, najkasneje do 9.00 ure.

2.      Prevoz je z lastnimi vozili.

3.      Dogodek je izobraževalne narave, uvodoma bodo na kratko predstavljene posledice požara in pristop k njihovi sanaciji, nadalje prikaz nabiranje semena trokrpega javorja.

4.      S seboj imejte rokavice in seveda ostalo terensko obutev in oblačila.

5.    Malico in pijačo imejte prav tako s seboj.

6.      Če ima kdo doma kakšno lahko ponjavo ali večji polivinil, jo/ga lahko prinese s seboj za zbiranje semena na tleh. Visoke palice (za tresenje vej s semeni) in vreče za seme bodo zagotovili na ZGS OE Sežana in tudi še kakšno ponjavo.

Hvala vsem, ki ste se takoj odzvali na prošnjo ZGS OE Sežana pri obnovi gozdov na Krasu.

V kolikor se boste odločili za udeležbo, nam to prosim prej sporočite, da se ustrezno pripravimo.

Hvala za sodelovanje!

Dostopnost