Skoči na glavno vsebino
Sedež: (05) 335 81 00, POŠ Ledine: (05) 333 29 83 o-ms.ng@guest.arnes.si

23. aprila praznujemo Svetovni dan knjige. V sklopu tega dneva že vrsto let poteka mednarodni projekt »NOČ KNJIGE«, kateremu smo se letos pridružili tudi mi, četrtošolci. Tako smo v ponedeljek, 25. aprila 2022, z učenci pozen popoldan in večer namenili druženju ob knjigi.

Delavnice smo pričeli z branjem po skupinah, saj so nas z društva Tačke pomagačke obiskali trije terapevtski psi s svojimi vodniki, in sicer so to bili Lars, Molly in Tisa. Z novimi štirinožnimi prijatelji je bilo branje svoje najljubše knjige še posebej vznemirljivo, toplo, zabavno in prijetno.

Ob svečkah je sledila čajanka, po njej pa podelitev pohval za sodelovanje v projektu ter slikanje s svojo najljubšo knjigo.

V drugem delu druženja pa se nam je pridružil profesor Tratnik s svojimi dijaki, ki so nam pred šolo postavili tri teleskope, da smo lahko opazovali »zvezdnato« nebo.

Kot bi mignil je bila ura deseta zvečer in čeprav bi lahko druženje nadaljevali še pozno v noč, so nas naslednji dan v šoli že čakali novi izzivi.

Suzana Pertovt in aktiv 4. razreda

Dostopnost