Skoči na glavno vsebino
Sedež: (05) 335 81 00, POŠ Ledine: (05) 333 29 83 o-ms.ng@guest.arnes.si

Ob 78. obletnici smrti Milojke Štrukelj in 46 drugih padlih tečajnikov na Brcih nad Cerknim vas vabimo, da si ogledate prispevek, ki je nastal v sodelovanju podružnične šole Ledine z OŠ Cerkno.

Kdo je bila Milojka Štrukelj, po kateri nosi ime naša šola?

Odraščala je v slovenski napredni družini v Solkanu. Igrala je klavir, kotalkala in smučala. Bila je vedno nasmejano dekle. Učila se je z veseljem in se zavedala pomena znanja za življenje. Med drugo svetovno vojno so jo Italijani zaradi sodelovanja v odporniškem gibanju aretirali. Zaprta je bila do kapitulacije Italije. Januarja 1944 je obiskovala tečaj v Cerknem, kjer so tečajnike obkolili in postrelili Nemci.

Po čem nam je lahko Milojka Štrukelj vzgled?

Milojka je bila dekle, katere mlado življenje je prekinila krutost vojne. Kljub težkim časom je Milojka imela jasno vizijo. Želela si je polnega življenja, upala si je poseči po ciljih, ki so se zdeli nedosegljivi, svoje uporništvo je izražala skozi željo po spremembi, željo po več.

Verjemimo vase in svoje sposobnosti, zastavljajmo si izzive, ki so vedno malo višji od prejšnjih, zahtevajmo od sebe vedno malo več, kot mislimo, da zmoremo in uspelo nam bo.

Vztrajnost se nam bo obrestovala.

Dostopnost