Skoči na glavno vsebino
Sedež: (05) 335 81 00, POŠ Ledine: (05) 333 29 83 o-ms.ng@guest.arnes.si

Člani odbora šolskega sklada želimo tudi v letošnjem šolskem letu pomagati našim učencem iz socialno ogroženih družin in z nakupom didaktičnih pripomočkov zagotoviti kvalitetnejši pouk za vse. Zaradi omejitev, ki trenutno veljajo v naši državi, smo se odločili, da že tradicionalno dobrodelno prireditev Ključ za upanje vseeno izpeljemo, a nekoliko drugače –  potekala bo med 6. 4. 2021 in 16. 4. 2021 preko frekvenc Radia Robin.

Ponosni smo, da je glavni ambasador naše prireditve znan slovenski glasbenik Challe Salle. S svojimi pesmimi in zdravim življenjskim slogom je odličen vzor mladi generaciji. Poznamo ga iz številnih oddaj, v katerih je večkrat pokazal svoj pozitiven odnos do dobrodelnosti in tudi tokrat ni bilo nič drugače – na naše povabilo se je takoj odzval in tako dal našima sedmošolkama priložnost za intervju. Zarja Zoroja Gabriel in Maša Šavli sta pod mentorstvom učiteljice novinarskega krožka Nine Rogelja pripravili vprašanja. V sredo, 31. 3., sta tako lahko z njim v studiu Radia Robin sproščeno poklepetali o njegovih glasbenih začetkih, vzponih, padcih, pogledu na svet in pomenu pomagati drug drugemu.

Prireditev bodo vsak dan popestrili nekdanji učenci naše šole, ki so danes znani v ožjem in širšem okolju kot športniki, zdravniki, politiki, znanstveniki, podjetniki, kulturniki… Skupaj z radijskimi novinarji smo izpeljali zanimive intervjuje in o njih izvedeli marsikaj zanimivega tako o šolskih dneh kot o njihovi poslovni poti.

V celotno dogajanje bomo vključili tudi naše najmlajše – učence POŠ Ledine, ki nam bodo povedali, kako sami doživljajo šolo.

V času trajanja prireditve pa vse do konca aprila bo odprta donacijska številka 1919, na katero bo mogoče s poslanim SMS-om s ključno besedo UPANJE1 ali UPANJE5 prispevati 1€ ali 5€ v šolski sklad.

S sloganom »POMAGAM JAZ, POMAGAŠ TI, KLJUČ ZA UPANJE SMO MI!« bomo tako mlajšim kot tudi  starejšim učencem pokazali, da v stiski nikoli niso sami.

Vljudno vabljeni k poslušanju!

Člani odbora šolskega sklada

Dostopnost