Skoči na glavno vsebino
Sedež: (05) 335 81 00, POŠ Ledine: (05) 333 29 83 o-ms.ng@guest.arnes.si

Izobraževanje na daljavo na naši šoli  poteka na različne načine. Doslej smo se veliko posluževali možnosti, ki nam jih je ponudil eAsistent. Ker predvidevamo, da bo z izobraževanjem na daljavo treba nadaljevati še kar nekaj časa (nimamo še uradnega mnenja ministrstva za šolstvo), se je kar nekaj učiteljev odločilo za uporabo spletnih učilnic v okolju Moodle, ki jih imamo na razpolago preko Arnesa. Te učilnice bomo lahko uporabljali tudi, ko bo epidemije konec.

Do spletnih učilnic dostopamo preko šolske spletne strani http://www.osms.si/ s klikom na E-učilnice ali direktno na naslovu https://ucilnice.arnes.si/

Aplikacijo Moodle Mobile si lahko namestimo in uporabljamo tudi na telefonu (videovodič za pomoč se nahaja na naslovu http://pomoc.scng.si/2020/03/23/namestitev-moodle-mobile-prijava-sinhronizacija/ – POZOR vpisati moramo naslov arnesovih spletnih učilnic https://ucilnice.arnes.si/)

Učenci so prejeli uporabniška imena in gesla zadnji četrtek, ko so bili v šoli. Če je kdo manjkal ali ima težave s prijavo, naj piše na suzanah@osms.si. Kako se prijaviti v arnesove spletne učilnice si lahko ogledate v videovodiču https://video.arnes.si/portal/asset.zul?id=O1MUrFhOPYqFHkRVaLJl05m2.

Predvidevamo, da bo na ta način lažje spremljanje učenčevega dela in hitrejši pretok informacij.

Dostopnost