Skoči na glavno vsebino
Sedež: (05) 335 81 00, POŠ Ledine: (05) 333 29 83 o-ms.ng@guest.arnes.si

Spoštovani starši, učenci.

Od danes dalje do preklica, začenjamo izobraževanje na daljavo.

Učitelji bodo danes in v naslednjih dneh vzpostavili komunikacijo neposredno z učenci ali kjer to ne bo mogoče, preko vas – staršev. Dogovor na šoli je, da učenci dobijo navodila za delo do 10. ure dopoldne (na razredni stopnji enkrat do dvakrat tedensko, na predmetni stopnji dnevno oz po potrebi). Učitelj bo spremljal delo učenca v komunikaciji na daljavo, to pomeni, da bo odgovarjal na zastavljena vprašanja preko e-sporočil, predvsem sporočil v eAsistentu in e-pošte. Preko eAsistenta boste dobivali podrobnejša navodila.

Vsaj na začetku izobraževanja na daljavo ne bomo obravnavali nove snovi, temveč predvsem utrjevali že predelano snov.

Največ dela bomo opravili preko eAsistenta, ki je v ta namen odprl dodatne možnosti komunikacije. Za izobraževanje na daljavo se bomo poslužili tudi ostalih možnosti:

  • spletne učilnice,
  • portali z video vsebinami,
  • e-učbeniki,
  • in drugo.

Izobraževalne vsebine bodo pripravili tudi drugi mediji (televizija,…).

Izobraževanje na daljavo je tudi za nas, ki delamo v vzgoji in izobraževanju, nov izziv. Verjetno bomo delali tudi napake, vendar se bomo iz njih učili in postajali boljši. Zavedamo se, da boste imeli tudi starši in učenci pri tem velike težave. Doma nimate vsi enakih možnosti (računalniške opreme ip), internetne povezave niso povsod enake, nekateri starši boste imeli manj časa za svoje otroke, ker tudi delate in še bi lahko našteval.

Zato vas prosim za strpnost in pomoč pri delu na daljavo. Pomembno je, da učenci ohranijo stik s šolo ter ohranijo delavne navade.

Ker pa se v primeru koronavirusa dogajajo nenehne spremembe, se lahko spremeni tudi izobraževanje na daljavo. Spremljali bomo navodila ministrstva za šolo ter vas o vseh spremembah tudi obveščali.

Hvala za vaše razumevanje in podporo.

Želim vam veliko zdravja,

Janez Kobe, ravnatelj

Dostopnost