eduroam logo

varna_sola_vabilo_08 shema_solskega_sadja_2 tom1 zdravasola safe_si_februar_2019 uzivajmo_v_zdravju_logo Znak_projekt sio2020_1 nama_poti_logo

safe.si

Jaz in Ti v Družbi

logo erasmus naslov projekta

»Jaz in Ti v Družbi« (MeYou  Society) je projekt odobren v sklopu EU programa Erasmus+ iz poglavja Strateška partnerstva na področju splošnega izobraževanja med samo šolami. Projekt bo trajal tri leta, od 1. septembra 2017 do 31. avgusta 2020. Naša šola bo kot koordinatorska šola sodelovala še z dvema partnerskima šolama, s šolo Colegio Villa Fátima iz Burriane v Španiji in PS »Elisaveta Bagriana«, Sliven, iz Bolgarije.

Cilj projekta je razvijanje socialnih kompetenc za zmanjšanje medvrstniškega nasilja. V ta namen bomo izvajali različne aktivnosti za:

  • spoznavanje in sprejemanje lastnih občutkov, čustev in vrednot,
  • spoznavanje in sprejemanje medosebnih, medgeneracijskih in kulturnih različnosti
  • razvijanje občutka pripadnosti šolski skupnosti in spodbujanje domoljubja.

V okviru projekta bomo pripravili tudi program "Več kot spričevalo" z delovnimi listi za učence, priročnikom za učitelje in evalvacijskimi vprašalniki. Program »Več kot spričevalo« bo razdeljen na tri dele: Kdo sem jaz, Jaz in ti, Jaz in družba.

Na naši šoli bodo v projekt aktivno vključeni učenci, ki bodo v šolskem letu 2017/2018 obiskovali 6. b in 6. c razred.

wordle mysociety

Več informacij si lahko ogledate na spletni strani http://mysociety.splet.arnes.si/, lahko pa nam sledite tudi na Facebook strani.

Naša spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.