eduroam logo

varna_sola_vabilo_08 shema_solskega_sadja_2 tom1 zdravasola safe_si_februar_2019 uzivajmo_v_zdravju_logo Znak_projekt sio2020_1 nama_poti_logo

safe.si

Na strani je 30 gostov in ni članov .

Zakaj imam rad/a šolsko knjižnico?

Šolske knjižnice v mesecu oktobru praznujejo svoj mednarodni mesec in s tem opozarjajo na široko paleto dejavnosti, s katerimi učence in starše opremljajo za življenje.

Letošnje geslo mednarodnega meseca šolskih knjižnic se glasi Zakaj imam rad/a šolsko knjižnico.

Dejavnosti v šolski knjižnici so se pričele že v septembru, ko smo se pridružili akciji Beremo skupaj, Nacionalnemu mesecu skupnega branja (NMSB), ki je trajal od 8. septembra 2018, mednarodnega dneva pismenosti, do 8. oktobra 2018, zaključka Tedna otroka. V Sloveniji številne ustanove s področja bralne kulture in razvoja bralne pismenosti že desetletja pripravljamo različne programe in dejavnosti za otroke in mladino. S prvim Nacionalnim mesecem skupnega branja želimo predstaviti svoje delo in skupno delovanje, ki bo prispevalo k boljšemu prepoznavanju pomena bralne pismenosti in bralne kulture na nacionalni ravni ter omogočilo celovitejšo nacionalno skrb za to pomembno področje.

Ob obiskih šolske knjižnice so učenci sodelovali pri »igrah s knjigo«, »izberem knjigo prijatelju«, »učenec učencu priporočam v branje« ter »bralnih uricah v podaljšanem bivanju«. Pripravili smo razstavo ilustracij domačinke Ane Zavadlav, slovenske slikarke in ilustratorke, ambasadorke NMSB. Učenci so se seznanili s knjigami za bralno značko, ki jih bodo prebirali v tem šolskem letu, izdelovali knjižna kazala in reševali knjižno uganko. Izžrebanim učencem smo podelili simbolične nagrade.

Učenci od prvega do tretjega razreda so ustno, učenci četrtega razreda pa pisno reševali anketo Zakaj imam rad/a našo šolsko knjižnico?

šolska knjižničarka Nataša Gerbec

Copyright © 2012. 

Vse pravice so pridržane.

Naša spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.