eduroam logo

varna_sola_vabilo_08 shema_solskega_sadja_2 tom1 zdravasola safe_si_februar_2019 uzivajmo_v_zdravju_logo Znak_projekt sio2020_1 nama_poti_logo

safe.si

Na strani je 31 gostov in ni članov .

Drugošolci na obisku pri gasilcih

Mesec oktober je mesec požarne varnosti, zato smo drugošolci v okviru tehniškega dne v četrtek, 11. 10. 2018 obiskali gasilce na Gasilski postaji Nova Gorica. 

Gasilci so nam razkazali gasilski dom: klicni center, garažo, videli smo drog, po katerem se spustijo ob intervenciji, gasilska vozila, garderobo z oblačili … Ogledali smo si tudi tehnično vajo, v kateri so se gasilci urili ob zagozditvi ponesrečenca v jarku. Najbolj smo se čudili gasilskemu kamionu, v katerem imajo gasilci spravljenih ogromno pripomočkov, ki jih uporabljajo v primeru požarov in nesreč. Vsak učenec se je lahko preizkusil v ciljanju plastenke z vodno cevjo, nekateri so se oblekli v čisto pravo gasilko uniformo. Po koncu ogleda postaje smo se posladkali s slastnim gasilskim čajem, piškoti in bomboni. Od današnjega obiska naprej vsi drugošolci dobro vedo, na katero številko pokličemo, ko potrebujemo gasilce – 112!

Zapisale učiteljice 2. razredov

 

Copyright © 2012. 

Vse pravice so pridržane.

Naša spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.