eduroam logo

varna_sola_vabilo_08 shema_solskega_sadja_2 tom1 zdravasola safe_si_februar_2019 uzivajmo_v_zdravju_logo Znak_projekt sio2020_1 nama_poti_logo

safe.si

Na strani je 52 gostov in ni članov .

Slive, modre, rumene, zdravilne...

Prvih uric kuharskega krožka smo se udeležili učenci petih razredov naše šole.

V učilnicah smo nabrali slive, ki jih učenci niso pojedli. Odločili smo se, da iz njih pripravimo marmelado. Slive smo izkoščičili, jih natrgali na manjše koščke, stresli v lonec z debelim dnom in med počasnim mešanjem kuhali na zmerni temperaturi približno eno uro. Dodali smo sladkor, limonino lupinico in cimet. Slive smo zmiksali s paličnim mešalnikom in z vročo marmelado napolnili kozarce, jih tesno zaprli in pokrili z odejo, da se je marmelada počasi ohlajala. 

Slive so zdravilen jesenski sadež. Vsebujejo veliko antioksidantov in vlaknin, ki ugodno delujejo na presnovo, veliko mineralov kalij, kalcij, magnezij, železo, veliko vitaminov  A, B6, B12, C, D  in le malo sladkorja, ki počasi potuje iz krvi v celice in je zato priporočeno sadje za sladkorne bolnike.

Uživamo sveže, suhe, kot dodatek jedem, kompote in marmelade.

Našo marmelado boste lahko okušali na novoletni tržnici naše šole.

Prijazno vabljeni!

ućenci petih razredov in

učiteljica Laura Ozebek

Copyright © 2012. 

Vse pravice so pridržane.

Naša spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.