eduroam logo

varna_sola_vabilo_08 shema_solskega_sadja_2 tom1 zdravasola safe_si_februar_2019 uzivajmo_v_zdravju_logo Znak_projekt sio2020_1 nama_poti_logo

safe.si

Na strani je 27 gostov in ni članov .

Svetovni dan hrane

16. oktobra 1945 je bila v okviru Združenih narodov ustanovljena svetovna organizacija za hrano in kmetijstvo FAO.

Zato na ta dan praznujemo SVETOVNI DAN HRANE.
Svetovni dan hrane nam ponuja priložnost za razmislek, da se poudari stisko več kot 820 milijonov kronično podhranjenih ljudi na svetu in več kot četrtino svetovnega prebivalstva, ki je prekomerno hranjenih.
V Sloveniji problema kronične lakote ni, se pa strokovnjaki intenzivno ukvarjajo s tem, kako odpraviti posledice neustreznega prehranjevanja in nezadostne telesne dejavnosti oziroma posledične učinke nezdravega življenjskega sloga.
Prav je, da se zavedamo, da je Slovenija ena izmed redkih držav, ki ima organiziran sistem prehrane otrok in mladostnikov. Ta organiziran sistem prehrane je urejen na nivoju države in je tudi uzakonjen. Zato ima šola pomembno vzgojno in izobraževalno vlogo pri razvijanju zavesti o zdravi prehrani, zdravih prehranjevalnih navadah, kulturi prehranjevanja in odgovornega odnosa do sebe in svojega zdravja.
Ob letošnjem svetovnem dnevu hrane smo se odločili, da bomo na naši šoli dvignili kulturo prehranjevanja. Potrudili se bomo, da bo čim manj ostankov hrane, da se hrana po malici ne bo znašla na hodnikih, okenskih policah, na omaricah, v smeteh. V učilnicah in jedilnici bomo tišji pri hranjenju in tako prispevali k boljšemu vzdušju. Poskusili bomo tudi jedi, ki jih ne poznamo. Zahvalili se bomo kuharjem, ki vsak dan pripravijo več kot 800 zdravih malic in 1300 zdravih kosil.
Za to se bomo vsak dan trudili vsi, učenci in učitelji.
Skupaj nam bo uspelo.

Copyright © 2012. 

Vse pravice so pridržane.

Naša spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.