eduroam logo

varna_sola_vabilo_08 shema_solskega_sadja_2 tom1 zdravasola safe_si_februar_2019 uzivajmo_v_zdravju_logo Znak_projekt sio2020_1 nama_poti_logo

safe.si

Na strani je 28 gostov in ni članov .

The World Scholar's Cup

2. in 3. februarja 2019 se je v Ljubljani odvijalo mednarodno tekmovanje

The World Scholar's Cup (Svetovni pokal znanja). Tekmovalci smo se pomerili v štirih disciplinah; imeli smo debato, pisali smo esej, reševali scholar's challange (individualni kviz) in scholar's bowl (skupinski kviz) na temo glasbe in umetnosti, literature, zgodovine, znanosti, ugank dandanašnjega sveta in še marsičesa. Pri pisanju eseja smo morali razmišljati izven okvirjev in naše ideje spraviti na papir, pri debati pa smo imeli samo nekaj minut, da sodnika prepričamo, da so naši argumenti vredni zmage.

Tekmovanje je vključevalo tudi Talent Show (šov talentov) oz. - kot ga ustvarjalec WSC tekmovanja rad imenuje - Untalent Show (šov netalentov). Nastopilo je veliko udeležencev tekmovanja, ki so dobri pevci in pevke.

Tekmovanje je koristilo vsakomur od tekmovalcev, saj nam je odprlo pogled, razširilo znanje ter omogočilo spoznavanje novih, drugačnih ljudi. Počutili smo se kot skupnost, kot del nečesa neverjetnega.

Zapisali: Meri Makovec in Sanja Ferfolja, 9. r

Fotografije: Danijela Manoilov, mentorica

IMG 84321

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.