eduroam logo

varna_sola_vabilo_08 shema_solskega_sadja_2 tom1 zdravasola safe_si_februar_2019 uzivajmo_v_zdravju_logo Znak_projekt sio2020_1 nama_poti_logo

safe.si

Na strani je 49 gostov in ni članov .

Spletno nasilje postaja vedno večji izziv, s katerim se srečujemo tudi v šolah.

Spletnega nasilja med učenci je veliko. Veliko incidentov je sicer mogoče razrešiti s pogovorom z vpletenimi. Pri preprečevanju spletnega nasilja je ključnega pomena tudi vloga staršev, ki postane še toliko bolj pomembna tisti trenutek, ko starši otrokom omogočijo stik z internetom.

Na Safe.si že leta ugotavljajo, da je ozaveščenost staršev glede spletnih tveganj, ki so jim njihovi otroci izpostavljeni, pomanjkljiva. Zato so se ob letošnjem dnevu varne rabe interneta odločili, da bodo osrednji dogodek pripravili ravno za starše.

V torek, 5. februarja 2019, na dan varne rabe interneta bodo pripravili spletno oddajo v živo z naslovom Vzgoja za internet. V njej se bo Maja Vreča z dr. Albertom Mrgoletom, psihologom, sociologom, družinskim terapevtom, Imago partnerskim terapevtom in pravnim strokovnjakom dr. Benjaminom Lesjakom pogovarjala o temah, ki so za starše zanimive in pomembne. V pogovoru se bodo dotaknili primernega časa, da se otroci srečajo s sodobno tehnologijo, varovanja zasebnosti, pomanjkanja empatije pri otrocih in najstnikih, objavljanja posnetkov na družabnih omrežjih, zaščitniški vlogi staršev in o problematiki spletnega nasilja.

Oddaja se bo začela ob 18:00 in se zaključila ob 18:50. Vabimo vas, da si ogledate oddajo v živo preko https://safe.si/safesi-videi/pogovor-za-starse-vzgoja-za-internet ali pa si ogledate posnetek, ki bo na voljo na spletnem mestu Safe.si.

Naša spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.